Heb je een bestelbus gekocht zodat je hiermee producten bij jouw klanten kunt bezorgen? Dan wil je dit voertuig waarschijnlijk zo snel mogelijk inzetten. Dit kan alleen als hij verzekerd is. Sluit daarom direct na aankoop van een bestelbus een autoverzekering af. Maar wat zijn de mogelijkheden voor het verzekeren van een bestelbus? In deze tekst vertellen wij je hoe het zit.

3 manieren om jouw bestelbus te verzekeren

Wie zijn bestelbus wil verzekeren, moet in ieder geval een standaarddekking kiezen. Vrijwel iedere verzekeraar biedt dezelfde standaarddekkingen aan. Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje en leggen we uit waar je precies voor verzekerd bent.

1) Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Iedereen die een bestelbus bezit is wettelijke verplicht deze minimaal te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je verzekert jezelf hiermee voor schade die je met het voertuig aanricht bij anderen. Ook schade aan de spullen van anderen is verzekerd.

2) WA + Beperkt Casco

Als je de dekking van een WA-verzekering niet uitgebreid genoeg vindt, kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. Schade die je met jouw voertuig aan (spullen van) anderen aanricht is dan verzekerd, maar hier blijft het niet bij. Je kunt namelijk ook een claim indienen bij je verzekeraar als jouw bestelbus schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak.

3) Allrisk

Tot slot kun je jouw bestelbus allrisk verzekeren. Bij de meeste verzekeraars heet deze verzekering WA + Volledig Casco. Deze zakelijke autoverzekering is uitgebreider dan de bovenstaande opties. Ontstaat er schade aan jouw bestelbus vanwege een aanrijding? Dan ben je hier ook voor verzekerd als je voor deze standaarddekking kiest.

Aanvullende bestelbusverzekeringen

Naast de basisdekking kun je uit verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Aanvullend een bestelauto verzekeren is niet verplicht, maar het is zeker het overwegen waard. Je kunt op deze manier namelijk ook de inzittenden verzekeren. Hiervoor sluit je de schadeverzekering voor inzittenden af. De bestuurder en andere inzittenden zijn in dat geval verzekerd voor zaken als letselschade, schade aan spullen in de auto, misgelopen inkomsten, smartengeld, medische kosten, verlies van inkomen voor levensonderhoud, woningaanpassing bij invaliditeit en uitvaartkosten. Daarnaast kun jij jouw bestelbus ook aanvullend verzekeren voor motorrijtuigenrechtsbijstand en pechhulp.

Verzeker jouw bestelauto online

Ben je eruit? Dan is het de hoogste tijd om de bestelautoverzekering af te sluiten. Hier hoef je de deur niet voor uit, want je kunt online een aanvraag indienen. Vul het kenteken van jouw bestelbus in, kies de standaarddekking, selecteer eventueel één of meerdere aanvullende verzekeringen en geef jouw persoonsgegevens door. Gelukt? Controleer dan nog even of je alles goed hebt ingevuld. Als dit het geval is vraag je de bestelautoverzekering aan. Een verzekeraar bestudeert jouw aanvraag, zijn er geen bijzonderheden of aanvullende vragen dan wordt je aanvraag meestal snel geaccepteerd. Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, brengt een verzekeraar je hiervan op de hoogte.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen