Als je een auto-eigenaar bent, dan weet je dat er een aantal essentiële accessoires zijn waar je gewoon niet zonder kunt. Of je nu een nieuwe bestuurder bent of al jaren rijdt, deze accessoires maken het leven gemakkelijker en houden je auto in goede staat.

In deze blogpost bespreken we de 5 belangrijkste auto-accessoires die elke bestuurder zou moeten hebben!

Zonnescherm voor de voorruit

Iedere autobezitter kent het gevoel om op een zomerse dag in zijn hete auto te stappen. Het eerste wat je doet is je gordel omdoen, en het tweede wat je doet is proberen een manier te vinden om zo snel mogelijk af te koelen. Maar hoe hard je de airco ook laat knallen, het stuur is nog steeds te heet om aan te raken en de zon straalt nog steeds door de voorruit.

Dit is waar een voorruit zonnescherm van pas komt. Niet alleen helpt het om je auto koeler te houden, maar het beschermt ook het dashboard en de bekleding tegen verbleken. En als je toevallig een GPS systeem of andere elektronica op de voorruit hebt gemonteerd, kan een zonnescherm helpen voorkomen dat ze oververhit raken.

Dus als je de volgende keer een manier zoekt om de hitte te verslaan, vergeet dan de zonneschermen voor je auto niet.

Bandenspanningsmeter

Hoewel de meeste nieuwe auto’s met een bandenspanningscontrolesysteem komen, is het toch een goed idee om een aparte meter bij de hand te hebben. Zo kun je op elk moment de druk van je banden controleren en zeker zijn dat ze in goede conditie zijn. Bandenspanningsmeters zijn relatief goedkoop en te koop in elke auto-onderdelenwinkel. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken – schroef de meter gewoon op het ventiel van je band en controleer de aflezing. De meeste meters hebben een grote, gemakkelijk af te lezen wijzerplaat, zodat je snel kunt zien of je banden op het juiste niveau zijn opgepompt.

Een bandenspanningsmeter is vooral belangrijk als je in een gebied met extreme temperaturen woont, want weersveranderingen kunnen de druk van je banden doen schommelen.

Dus, als je een essentieel gereedschap voor je auto zoekt, vergeet dan de bandenspanningsmeter niet.

EHBO-doos

Elke autobezitter heeft een EHBO-doos nodig. Je weet nooit wanneer je een ongeluk krijgt, of wanneer iemand een medische noodsituatie krijgt. Een EHBO-doos kan je helpen op alles voorbereid te zijn. Je moet er pleisters, gaasjes, plakband, een schaar en ontsmettende doekjes in doen. Je moet er ook een lijst met noodnummers in doen, voor het geval dat.

Als je ooit een ongeluk krijgt, of als iemand een medisch noodgeval heeft, kan een EHBO-doos een redder in nood zijn. Zorg er dus voor dat je er altijd één in je auto hebt.

Zonnebrilhouder

Als je een autobezitter bent, zijn er een paar essentiële accessoires die je nodig hebt om je rijervaring aangenamer – en veiliger – te maken. Als eerste op de lijst staat een zonnebrilhouder. Of je nu de schittering van de ondergaande zon wilt tegenhouden of je ogen wilt afschermen tegen tegemoetkomende koplampen, een goede zonnebril kan een wereld van verschil maken. Maar waar laat je ze als je ze niet draagt? Een zonnebrilhouder die aan je zonneklep bevestigd is, is de perfecte oplossing.

Telefoonhouder

Als je één van die mensen bent die je telefoon niet in je zakken lijken te kunnen houden, is een telefoonhouder een onmisbaar accessoire voor je auto. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar, van eenvoudige clip-on houders tot meer uitgebreide bevestigingen die je op je dashboard of voorruit bevestigt.

Welk type je ook kiest, een goede telefoonhouder houdt je handen vrij tijdens het rijden, zodat je je op de weg kunt concentreren.

Conclusie

Of je nu een nieuwe bestuurder bent of al jaren op de weg zit, het is belangrijk om op elke situatie voorbereid te zijn. Deze vijf accessoires helpen je veilig en comfortabel een ritje in je trouwe vierwieler te maken. Houd ze zeker in gedachten de volgende keer dat je op weg gaat voor een ritje.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen