Als je een autobezitter bent, dan weet je dat krassen er gewoon bij horen. Of het nu gaat om een eigenzinnig winkelwagentje op de parkeerplaats of een onvoorzichtige bestuurder op de snelweg, krassen zijn een ongelukkige realiteit van het leven. Maar dat betekent niet dat je ze maar moet accepteren!

Er zijn een paar eenvoudige manieren om krassen van je auto te verwijderen, en vandaag gaan we het over een aantal daarvan hebben.

De verschillende soorten krassen

Laten we het eerst hebben over de verschillende soorten krassen. Er zijn twee hoofdcategorieën: oppervlaktekrassen en diepe krassen.

Oppervlakkige krassen tasten alleen de blanke laklaag aan, dat is de buitenste laag van de lak. Deze zijn over het algemeen niet erg moeilijk te repareren. Diepe krassen, daarentegen, gaan helemaal tot in het onderliggende metaal. Deze zijn veel moeilijker te herstellen en vereisen meestal professionele hulp.

Nu we het over de verschillende soorten krassen gehad hebben, laten we het nu hebben over hoe je ze kunt verwijderen.

Hoe lichte of oppervlakkige krassen verwijderen

Voor lichte of oppervlakkige krassen, begin je door de plek met zeepwater te wassen en dan af te drogen. Gebruik vervolgens een wrijfmiddel of polijstpasta om de kras weg te poetsen. Je zult de plek daarna in de was willen zetten om hem tegen toekomstige beschadiging te beschermen.

Een andere gemakkelijke manier om oppervlakkige krassen te verwijderen is met tandpasta: Geloof het of niet, tandpasta is eigenlijk een prima manier om lichte krasjes uit de lak van je auto te verwijderen. Doe gewoon een kleine hoeveelheid tandpasta op een zachte doek en wrijf er met een ronddraaiende beweging de kras mee in. Als je over het hele gebied gegaan bent, spoel je het af met koel water en droog je het met een schone doek.

Een derde optie is het gebruik van WD-40. Een andere verrassende oplossing om lichte krasjes op de lak van je auto te verwijderen. Spuit gewoon een kleine hoeveelheid op de getroffen plek en veeg weg met een zachte doek. Het kan zijn dat je een paar keer WD-40 moet aanbrengen om van diepere krassen af te komen.

Diepe krassen

Terwijl ondiepe krassen meestal eenvoudig weggepoetst kunnen worden, vereisen diepe krassen een serieuzere aanpak. Als je je afvraagt hoe je diepe krassen van je auto kunt verwijderen, zijn hier een paar tips om je op weg te helpen.

Om te beginnen moet je het gebied rond de kras schoonmaken om er zeker van te zijn dat er geen vuil of puin in vastzit. Gebruik vervolgens een fijnkorrelig schuurpapier om de plek voorzichtig op te schuren tot hij gelijk is met de omringende verf. Als je een glad oppervlak hebt bereikt, kun je daarna beginnen met het aanbrengen van grondverf en verf.

Zorg er bij het aanbrengen van deze materialen voor dat je dunne, gelijkmatige lagen gebruikt en laat elke laag volledig drogen voor je naar de volgende stap gaat.

Met een beetje geduld en aandacht voor detail kun je diepe krassen uit je auto verwijderen en de oorspronkelijke schoonheid herstellen.

Hoe krassen uit kunststof verwijderen

Krassen in plastic zijn meestal veel gemakkelijker te verhelpen dan die in lak, en ze vereisen weinig aandacht.

Maak eerst de omgeving van de kras schoon met een sopje. Dit verwijdert vuil of puin dat de reparatie zou kunnen verhinderen. Gebruik vervolgens een wattenstaafje om een kleine hoeveelheid magisch tandpasta op de kras aan te brengen. Zorg ervoor dat je gewone witte tandpasta gebruikt, geen soorten met gel- of muntsmaak.

Als de tandpasta eenmaal op zijn plaats zit, wrijf je hem met een ronddraaiende beweging zachtjes in de kras. Blijf wrijven tot de kras begint te verdwijnen. Als hij weg is, spoel je de plek af met schoon water en droog je hem met een zachte doek.

Dat is het! In een paar minuten en met maar een paar eenvoudige benodigdheden heb je die kras er weer zo goed als nieuw uit.

Conclusie

Tot besluit hebben we je een paar gemakkelijke manieren getoond om krassen van je auto te verwijderen. We weten dat ongelukken gebeuren, maar met deze handige tips kan je auto er zo goed als nieuw uit blijven zien. Dus de volgende keer dat je een eindje gaat rijden en een vervelende kras op je bumper opmerkt, maak je dan geen zorgen! Volg gewoon onze eenvoudige gids en je bent er in een mum van tijd van af.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen