Het is weer die tijd van het jaar dat het mooi weer is en je een ritje met je auto wilt maken. Maar eerst moet je ervoor zorgen dat hij er goed uitziet! Een nieuw laagje was kan het verschil maken. In deze blogbijdrage leren we je hoe je je auto kunt waxen als een pro. We bespreken alles, van welke materialen je nodig hebt tot hoe je de wax aanbrengt.

Dus lees verder en maak je klaar voor een glanzende nieuwe auto!

Wat je nodig hebt

De lente is eindelijk hier, wat betekent dat het tijd is om de schoonmaakspullen tevoorschijn te halen en je auto een goede wasbeurt te geven. Maar voor je begint te schrobben, zijn er een paar dingen die je in bezit moet hebben.

Ten eerste moet je de juiste wax voor je auto kiezen. Heb je een donkergekleurde auto, dan wil je een donkere wax gebruiken; heb je een lichtgekleurde auto, dan wil je uiteraard voor een lichte wax kiezen.

Ten tweede moet je een schone microvezeldoek paraat hebben liggen. Dit zal je helpen de wax gelijkmatig aan te brengen en te voorkomen dat je strepen achterlaat.

Ten derde is een buffer of polijstmachine een must. Dit is optioneel, maar het maakt het waxen veel gemakkelijker en geeft je auto een professioneel uitziende afwerking.

Tenslotte zul je geduld moeten hebben. Je auto in de was zetten gaat niet snel. Je moet de tijd nemen en ervoor zorgen dat je elke centimeter van je auto bedekt voor het beste resultaat. Maar als je eenmaal klaar bent, zal je auto er geweldig uitzien – en de hele zomer beschermd zijn tegen de elementen.

Nu je alle benodigdheden hebt die je nodig hebt, volg je deze stappen om je auto te waxen als een pro:

De voorbereiding

Iedereen die ooit een auto met een vers laagje was heeft gezien weet dat de resultaten behoorlijk spectaculair kunnen zijn. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat de sleutel tot een geslaagde waxbeurt helemaal in de voorbereiding zit.

Hier zijn een paar eenvoudige tips om je te helpen je auto voor te bereiden op het waxen:

Begin met je auto een goede wasbeurt te geven. Zo verwijder je alle vuil dat de waxklus mogelijk kan verstoren en mogelijk krassen op de lak kan maken.

Droog je auto vervolgens grondig af. Een goede manier om dit te doen is met een zeemlap of een synthetische droogdoek.

Als je auto schoon en droog is, is het tijd om de lak voor te bereiden. Als je een vloeibare was gebruikt, is deze stap optioneel. Maar als je een pasteuze was gebruikt, is het essentieel. Om de verf voor te bereiden breng je een kleine hoeveelheid was op een paneel aan en poets je het daarna uit met een schone microvezeldoek. Zo verwijder je alle verontreinigingen die mogelijk onvolkomenheden in de afwerking kunnen veroorzaken.

Nu je auto schoon is en klaar voor de wax, is het tijd om aan de slag te gaan! Zorg ervoor dat je de instructies op je gekozen waxproduct volgt en neem de tijd voor het beste resultaat.

Het aanbrengen van de wax

Nu je auto schoon en droog is, is het tijd om de wax aan te brengen. De sleutel tot een goede waxbeurt is in kleine delen te werken en gelijkmatige, cirkelvormige bewegingen te gebruiken.

Begin met een dunne laag was op een deel van de auto aan te brengen. Gebruik dan een schone handdoek of spons om de was in de lak te boenen. Zorg ervoor dat je elke streek overlapt om gemiste plekken te voorkomen. Als je de hele sectie geboend hebt, ga je verder met de volgende.

Onthoud dat je met een beetje was een heel eind komt, dus kom niet in de verleiding om het erop te smeren. Als je klaar bent met het waxen van de hele auto, leun dan achterover en bewonder je handwerk.

Met een beetje oefening kun je je auto in een handomdraai een waxbeurt van professionele kwaliteit geven.

De wax verwijderen

Gefeliciteerd! Je hebt met succes een verse waslaag op je auto aangebracht. Maar het werk is nog niet gedaan. Om je auto er glanzend en nieuw te laten uitzien, moet je de was regelmatig verwijderen.

Hier zijn wat tips om wax te verwijderen als een pro.

Zorg eerst dat je het juiste gereedschap hebt. Je hebt een zachte doek of spons nodig, en ook een reiniger speciaal voor het verwijderen van wax. Breng de reiniger aan op je spons of doek, en wrijf er dan zachtjes mee over het met was behandelde oppervlak van je auto. Zorg ervoor dat je in kleine delen werkt, zodat de reiniger niet uitdroogt voor je de kans hebt hem weg te vegen.

Als je het grootste deel van de was verwijderd hebt, kun je overschakelen op een schone doek of spons en je auto een laatste veegbeurt geven. Dit helpt om eventueel achtergebleven was te verwijderen en de afwerking van je auto een streeploze glans te geven.

Conclusie

Dus dat is het, de ultieme gids om je auto als een pro in de was te zetten. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je een showroomglans bereiken die je auto er weer zo goed als nieuw laat uitzien. Was erop, was eraf!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen