Als je wilt dat je auto zo lang mogelijk meegaat, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te helpen. In dit blogbericht bespreken we zeven tips waarmee je de levensduur van je auto kunt verlengen. Volg deze tips op en je auto zal nog jaren als nieuw rijden!

1. Laat je auto regelmatig onderhouden

Je auto regelmatig laten onderhouden is belangrijk als je pech en dure reparaties wilt vermijden. Maar laten we eerlijk zijn, het staat niet altijd bovenaan onze to-do lijst. Hier zijn drie goede redenen om ervoor te zorgen dat je auto onderhoud heeft:

1) Je bespaart op de lange termijn geld. Regelmatig onderhoud kan potentiële problemen opsporen voordat het dure reparaties worden.

2) Je auto zal betrouwbaarder zijn. Pech is nooit leuk, maar vooral frustrerend als je te laat bent voor een belangrijke afspraak of de kinderen van school moet halen.

3) Je helpt het milieu beschermen. Een goed onderhouden auto is zuiniger met brandstof, dus je bespaart geld op benzine en produceert minder uitstoot. Dus als je auto de volgende keer toe is aan een onderhoudsbeurt, stel het dan niet uit – maak vandaag nog een afspraak.

2. Rijd voorzichtig

We weten allemaal dat te snel of roekeloos rijden gevaarlijk is. Maar wist je dat het ook je auto kan beschadigen? Als je te hard rijdt, moet je motor harder werken en verbruikt hij meer brandstof. En als je voortdurend op de rem trapt, verslijten je remblokken sneller. Dus doe het rustig aan met het gas- en rempedaal en je auto zal je er dankbaar voor zijn.

3. Overlaad je auto niet

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – we zijn te laat voor een vergadering en gooien alles in de kofferbak van onze auto. Maar wist je dat overbelasting van je auto de onderdelen van de ophanging kan beschadigen en het remmen moeilijker kan maken? Dus als je de volgende keer de auto inpakt, zorg er dan voor dat je de door de fabrikant aanbevolen gewichtslimiet niet overschrijdt.

4. Parkeer in de schaduw

Als je in een heet klimaat woont, is parkeren in de schaduw een goede manier om je auto tegen de zon te beschermen. UV stralen kunnen de lak vervagen en plastic en rubberen onderdelen beschadigen. Dus als je kunt, parkeer dan in een garage of onder een boom om je auto koel te houden.

5. Controleer je bandenspanning

Te weinig opgepompte banden maken je auto niet alleen minder zuinig, ze kunnen ook klapbanden veroorzaken. Het is dus belangrijk om je bandenspanning regelmatig te controleren en ze op het aanbevolen peil te brengen. Je vindt deze informatie in het instructieboekje van je auto.

6. Wacht niet tot je benzinelampje gaat branden

Zonder benzine komen te staan is niet alleen onhandig, het kan je auto ook beschadigen. Als je zonder benzine komt te staan, loopt de motor droog en kan hij oververhit raken. Zorg er dus voor dat je je benzinemeter in de gaten houdt en tankt voordat je leeg raakt.

7. Gebruik geen goedkope benzine

We willen allemaal geld besparen, maar goedkope benzine gebruiken is niet de manier om dat te doen. Goedkope benzine heeft minder additieven en kan de motor van je auto beschadigen. Dus ook al kost het iets meer, zorg ervoor dat je benzine van goede kwaliteit gebruikt.

Als je deze zeven tips volgt, kun je de levensduur van je auto verlengen. Maar onthoud dat zelfs de best onderhouden auto’s uiteindelijk aan vervanging toe zijn. Wacht dus niet tot je auto stuk gaat om op zoek te gaan naar een nieuwe!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen